« Sammenhenger jeg ikke bør se... | Main | Miljøbevisst? »

Januar 14, 2006

Gnyttr!

Ja, det er vel litt seint å ønske godt nytt år nå. Derfor er det den beste tida å gjøre det på for meg.

Har hatt bloggvegring sida nyttår. Kanskje det er fordi jeg burde hatt som nyttårsløfte å bli en bedre blogger. Blogge hver dag, for eksempel. Ja, sikkert. Helt sant og kniver i halsen og hjerter med kors på. Har aldri vært helt god på sånne lovnader, gitt. Eller muligens skyldes skriveangsten bare en lett uro for at jeg skal henge meg på bølgen og skrive et eller anna svada om at 'jaja, nei nei, så var det et nytt år igjen, da dere. Nye muligheter, skal bli et nytt og bedre menneske, i alle fall i morgen'. Et anna alternativ er å angripe alle de som legger ut om sine flotte nyttårsløfter og sjansen til nok en gang å juge for seg sjøl med bravur. Være litt sarkastisk mot folk som synes nettet er et fint sted å brife med nyttårsløftene sine.

Og dermed hadde jeg sveipt innom alle de klassiske "nå-erdet-nytt-år-igjen-klisjéene" på et lite avsnitt. Kan altså si meg fornøyd og ferdig med det!

Derimot har jeg ikke som forsett å slutte å irritere meg over feil eller merkverdig språkbruk som dukker opp i media. De som kjenner meg har vel allerede skjønt at det gir meg en viss glede å la ergrelsene få flyte fritt omkring meg. Riktignok kan avislesning bli en nokså rar og langsom affære med laber informasjonsverdi, men aldri kjedelig! Dagens avis melder at forsvaret nå har stort innrykk av vernepliktige. Dette skal visstnok kunne skyldes at forsvaret i det siste har begynt med toveis dialog med de innkalte...

Ja, det er nok ikke greit for de som alltid har vært vant til å komme med ordrene å få ordre om å bli politisk korrekte og dermed måtte være språklig korrekte. Sjøl har jeg aldri hatt noe utprega behov for å kommunisere med forsvaret og jeg blir vel også litt mett og uvel når noen prøver å servere meg velsmurt flesk. Og hvis noen skulle lure; ja, jeg mener jeg har all rett til å bruke et rart og merkverdig språk. Det er "de andre" som skal mobbes. Men påpek gjerne direkte feil for meg, jeg er glad i å lære!

Posted by mathea at Januar 14, 2006 04:27 EM

Comments

hehehe .. der fanget du deg fint inn, på slutten. Jeg hadde allerede begynt å formulere en kommentar ala "Modig? Eller dumdristig? At du tør å skrive om feil språkbruk, du vet, bomerangeffekten". Men så rodde du deg fint i land med en slags *disclaimer* ( jeg blander språk og tegn og bokstaver i hytt og pine .. gir mer flyt i hodet mitt ).

Men altså, det jeg egentlig skulle skrive; fint å se at du har kommet igang igjen! Veldig bra formulert er det også. :o) Du skriver så underholdende,- jeg blir sittende å humre og le for meg sjøl. Hjertelig takk.

Posted by: Kjersti at Januar 14, 2006 05:43 EM