« Julenissen kom i dag! | Main | Det hjelper å syte og klage! »

November 25, 2005

Mmmmm...

Kose, kose, kose. Selv om jeg gjerne kan le av oss nordmenn og vår trang til å kose oss med furupaneler og ulltepper, er jeg nok like så norsk som alle dere andre. Nå er tida for å kose seg!

Det regner, regner mer, drypper, blåser, øser, yrer. De vakre oransje og røde bladene fins ikke mer. De få løvene som fortsatt klamrer seg fast er bæsjebrune og skrukkete. Jeg vet ikke hva jeg skal kalle denne tida, heller. Dattera mi spør hvorfor hu må ha på mye klær når hu er ute. Jeg svarer at det er fordi det er kaldt. Hu lurer på hvorfor det er så kaldt. Det er da det blir vanskelig. Jeg vil gjerne si "fordi nå er det høst" eller "fordi det er kaldt om vinteren".

Men det er jo ikke det! Verken høst eller vinter! Høsten er den tida med alle de fine fargene og det varme lyset. Det blåser, men det er bare friskt. Om vinteren er det hvitt. Ja, innimellom, i alle fall. Jeg tror kanskje jeg har sett noen sludd i lufta, men jeg er ikke sikker. De var i alle fall vekk før de nådde bakken. Det er jo ikke en gang kaldt! Ikke at det er varmt, heller. Det er umulig å kle på seg, vet ikke hva som styrer temperaturen jeg føler. Mistenker at det er noe inni meg som gir meg denne grøssende hutringa, heller enn termometeret som sier noe mellom sju og tretten grader.

Denne tida er så veldig midt i mellom. Intenst INGENTING! Alle går rundt og venter. Venter på snøen, venter på gavene, venter på kvelden, venter på lyset. Jeg vil tenne stearinlys! Klokka to om dagen, langt sør i Norge, føles det litt overdrevet. Dette grå, bleke, er jo ikke mørke. Slett ikke. Men det er ikke lyst heller.

Dette er altså Norges lengste årstid. Den skittengråbrune høstvinteren begynner i oktober og varer gjerne til april.

Jeg vil i allle fall drikke kakao. Jeg drikker enorme mengder kakao. Jeg har forsåvidt ikke spurt jordmor om magedyret tar skade av en kakaokopp eller to daglig. Håper ikke det. Har nok ikke tenkt å finne det ut, heller. Antar at jeg vet svaret. Det er helst mor som tar skade.

Tid for en kopp? Mmmmm!

Posted by mathea at November 25, 2005 01:56 EM

Comments

Jeg elsker bloggen din, rett og slett. Nå er det natt.

Posted by: Krusedull at November 26, 2005 01:28 FM