Main | Mmmmm... »

November 24, 2005

Julenissen kom i dag!

Ja, så er det den 24. igjen, da. Nei, vent et øyeblikk, var ikke det litt tidlig? Vel, julenissen har i alle fall besøkt oss i dag, selv om det er en måned for tidlig!

Det har seg slik at jentungen er heime i fra barnehagen fordi hu har fått brennkopper. For de som ikke vet det, brennkopper gjør ikke ungene sjuke, det er bare noe smittsomt herk som lager sår og vi vil helst unngå å starte en epidemi i barnehagen. Den lille prinsessa er altså minst like kvikk og rask som ellers og mor og datter koser seg med å leke med togbane og lego, vi leser bøker og alt er idyll. Så var det at hu gikk en tur på rommet sitt, jeg hørte rolig småprat og tenkte at hu kanskje ville leke litt for seg selv. Dum som jeg er fortrengte jeg all tidligere erfaring og tenkte at dette kunne være en glimrende anledning for en kopp te og litt avislesning. Jadda. Gledet meg over at lille øyenstenen var i stand til å underholde seg litt på egenhånd, gjorde jeg også. Kanelte og dagens nyheter med litt kling, klank og treåringbabbel et sted i bakgrunnen. Koselig.

Så hørte jeg at vannkrana på badet begynte å suse. I seg selv ikke så foruroligende, hu både vil og klarer å vaske hender selv. Men da vannet bare fortsatte å stå på begynte endelig foreldreinstinktet å hale meg tilbake til virkeligheten og jeg ropte halvhjertet etter henne for å finne ut hva hu drev med. "Ingenting!" Jeg hadde reist meg da jeg ropte en gang til, svaret var nesten det samme: "Ingenting... Ikke kom hit, mamma!"

Jeg løp allerede.

"Det svarte trollet der er ikke mitt!" På badet ble jeg møtt av en sotsvart unge, klissnaken, bortsett fra et par nissetøfler som en gang var røde. Jeg spurte strengt om hu hadde lekt i peisen. "Jeg ville jo bare klatre i pipa, mamma!" Og mens jeg tapper vann i badekaret har jammen det lille kreket klart å bli vekk igjen. "Hvor er du nå, da?" "Jeg ligger jo bare her og koser meg!" "Hæ?! Hva, hvor?" "I senga deres vel, det er så koooooseliiiiig!"

Du har selvsagt rett, Djupedal. Denne ungen må helt klart være statens ansvar! Jeg skal bare grave fram sminkepungen, så skal vi nok klare å kamuflere verkende byller og sår nok til at hu får en tur i barnehagen i morra.

Unger skal i barnehagen. Det er helt klart det beste for foreldrene!

Posted by mathea at November 24, 2005 02:10 EM

Comments

hehehe .... fine nissen.

Godt skrevet, Mathea. Fikk mange artige bilder i hodet mitt mens jeg leste det.

Gleder meg til å besøke dere snart!

Klem, Kjersti

Posted by: Kjersti at November 28, 2005 01:46 EM

Ingenting å si på oppfinnsomheten til det lille herlige kreket ditt ihvertfall! Ganske fornøyd med at vårt eget krapyl fortsatt er helt enig i at peisen er "au" og dermed holder seg langt unna - enn så lenge i hvert fall...

Posted by: Onkel Eirik at Februar 8, 2006 10:21 EM